THE BUILDING.

Economising on space, the architects situated the new LAUFEN Forum on the edge of a slope. Two thirds of the building project over a car park and the structure is only supported by one single, off-centre point. Several precisely defined radii determine the building’s free-form structure. This free-form structure was implemented with the aid of computer-aided milled templates in a concrete shell.

The two-storey concrete facade was cast in one mould, giving it a similar appearance throughout. The ceilings were added later on. The main entrance looks onto the street and offers disabled access. Visitors are received at an info desk and then walk around and view the exhibits. Starting upstairs, visitors first discover the exhibition booths, separated by partitions. These house a permanent exhibition of LAUFEN designer bathrooms. Test baths also invite the visitor to take a dip. The gallery is linked to the ground floor by two staircases.